top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Een terugkerende opdrachtgever is het grootste compliment

Niets is leuker dan aan het eind van een opdracht een tevreden opdrachtgever te treffen. Maar een nóg groter compliment is het als een opdrachtgever bij je terugkomt om een volgend project met je aan te gaan. Bij Creative Parrots hebben wij meerdere terugkerende opdrachtgevers en daar zijn we vanzelfsprekend erg blij mee.


OGD ict-diensten: opdrachtgever sinds 2014

Een van die terugkerende opdrachtgevers is OGD ict-diensten. Zeven jaar geleden mocht Ruud hun nieuwe pand in Delft ontwerpen. En in 2021 besloten ze ook het ontwerp van hun nieuwe interieur bij het inmiddels door Ruud opgerichte Creative Parrots onder te brengen. Net als Creative Parrots is OGD ict-diensten in de tussentijd groter en volwassener geworden. Het bedrijf telt inmiddels zo’n 1300 medewerkers en twee nieuwe vestigingen. En ook het kantoor en de beleving daarvan zijn veranderd.
Nieuwe aanpak

De veranderingen in het bedrijf vroegen om een nieuwe aanpak. We hebben het bedrijf, de wensen en benodigdheden dan ook opnieuw in kaart gebracht. Om dit goed te kunnen doen, gebruikten we persona’s. Het op deze manier inzichtelijk maken van de kantoorsituatie leidde tot een helder overzicht van de momenten waarop de medewerkers aanwezig zijn. Ook werd middels deze methode duidelijk op welke locatie ze op dat moment werken en welke faciliteiten ze hierbij nodig hebben.


Programma van eisen

Voor de locaties in Amsterdam en Utrecht, die volgden na de restyle van Delft, was geen verder onderzoek nodig naar het functionele programma van eisen (PvE). Het esthetisch PvE, waarin beslissingen over kleuren, materialen en de ervaring van het kantoorpand worden vastgelegd, werd overgenomen voor alle drie de vestigingen. Het technisch PvE verschilt per pand en zal dan ook voor iedere vestiging opnieuw bekeken worden.Na het kantoor in Delft, mocht Creative Parrots ook de vestiging in Amsterdam herinrichten. En nu heeft OGD ict-diensten ons gevraagd om ook de inrichting van de locatie in Utrecht te herzien. Een groot compliment! Deze vestiging omvat circa 2200 m2 en zal meer dan honderd medewerkers faciliteren. Er komt een ontmoetingscentrum, een groot trainingscentrum en niet te vergeten een sportzaal.


Meer over dit project volgt. Houd onze site in de gaten voor alle interessante ontwikkelingen!


Comments


bottom of page