top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Navigeren door het Ontwerpproces: Een Reis van Visie naar Realisatie

Bij RUW interieurarchitectuur geloven we in een zorgvuldig gecoördineerd ontwerpproces dat ons gezamenlijke visie tot leven brengt. Dit proces is een reis waarbij we samen de beste resultaten bereiken. Laat ons u meenemen door de stappen die deze reis vormgeven.


RUW interieurarchitectuur Ontwerpproces

Stap 1: Visie Bepalen

Alles begint met een dialoog over het huidige interieur, de bedrijfscultuur, werkprocessen en toekomstplannen. Deze eerste fase is cruciaal om een solide basis voor het project te leggen.


Stap 2 & 3: Draagkracht en Werkgroep

We identificeren samen met het management de sleutelfiguren voor het project en vormen een werkgroep. Deze groep enthousiaste collega's wordt betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe ontwerp, waardoor hun inzichten en behoeften centraal staan.


Stap 4 & 5: Programma van Eisen (PvE)

Samen met de werkgroep ontwikkelen we een PvE dat functioneel, esthetisch en technisch is afgestemd op uw unieke bedrijfsbehoeften. Dit document vormt de ruggengraat van het ontwerpproces.


Stap 6: Uitwerking van PvE

Na toetsing op volledigheid, gebruiken we het PvE als leidraad voor het ontwerpproces. Dit zorgt ervoor dat alle betrokkenen op één lijn zijn en blijven door het hele proces.


Stap 7: Functioneel Ontwerp

Met het PvE als fundament, creëren we een functioneel ontwerp dat de kernprocessen en -functies van uw bedrijf ondersteunt, compleet met plattegronden en 3D-visuals.


Stap 8: Esthetisch Ontwerp

Nu het functionele ontwerp staat, richten we onze aandacht op de esthetische details, van kleurenschema’s tot materiaalkeuzes, om het ontwerp zijn definitieve vorm te geven.


Stap 9: Voorbereiding Uitvoering

Met een compleet ontwerp in handen, maken we alles klaar voor de uitvoering, waarbij we gedetailleerde beschrijvingen en tekeningen aanleveren aan alle uitvoerende partijen.


Stap 10: Uitvoering

In de laatste fase brengen we het ontwerp tot leven. We blijven nauw betrokken bij de uitvoering om te waarborgen dat het resultaat trouw blijft aan het oorspronkelijke ontwerp.


Dit proces staat centraal in onze aanpak en onderstreept onze toewijding aan co-creatie. Bij RUW interieurarchitectuur werken we niet alleen voor u, maar mét u, om een werkomgeving te creëren die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een positieve invloed heeft op het welzijn en de productiviteit van uw werknemers. Ontdek samen met ons hoe we uw bedrijfsomgeving kunnen transformeren.

3 views

Comments


bottom of page