top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Over interieurarchitectenbureau Creative Parrots

Creative Parrots is opgericht door Ruud van de Wier. Wie is Ruud en hoe is Creative Parrots ontstaan?


Ruud startte zijn loopbaan als bouwkundig tekenaar. Tekeningen maken voor bouwkundige toepassingen, constructies en gebouwen stond hierbij centraal. Hij zocht echter al snel naar meer creativiteit in zijn werkzaamheden. Na een voorbereidend jaar op de St. Joost School of Art & Design in Breda verhuisde Ruud naar Utrecht. Hij zocht naar een manier om door te studeren en zijn creativiteit kwijt te kunnen, maar wel in de wereld van de bouw die hem inmiddels bekend was. Een opleiding tot architect volgde hieruit als logische keuze. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) bleek de beste plek. Hier werd ook de opleiding tot interieurarchitect aangeboden, die hij volgde naast zijn werkzaamheden.


De snelheid van de interieurwereld en de persoonlijke benadering die hierin centraal staat, spraken Ruud erg aan. Het ontwerpen van een interieur is een korter proces dan het vormgeven van een gebouw. Daarbij wordt bij een interieur maximaal rekening gehouden met de gebruiker. Het ontwerp moet volledig aansluiten bij de wensen en het toekomstige gebruik. Deze elementen van de interieurarchitectuur spraken hem zó aan, dat Ruud besloot zich hierin verder te ontwikkelen.Passie voor interieurarchitectuur van kantoren

Hij ging aan de slag bij verschillende kantoorinrichters en architectenbureaus. Eerst als bouwkundig tekenaar, later als interieurarchitect. Door zijn activiteiten binnen deze bedrijven ontstond een passie voor de zakelijke markt. Bij een zakelijk interieur spelen allerlei factoren een rol. Budget, cultuur en werkprocessen moeten allemaal worden geïntegreerd. Het bij elkaar brengen van al die factoren om tot een mooi én functioneel interieur te komen, is wat Ruud drijft.


Na zeven jaar gewerkt te hebben bij architecten- en projectmanagementbureau DZAP besloot Ruud om in 2009 voor zichzelf te beginnen. Hij startte het bedrijf RUW Interieurarchitectuur, dat inmiddels de naam Creative Parrots draagt.


Het ontstaan van Creative Parrots

De naam Creative Parrots is geïnspireerd op Ruuds creativiteit. Creativiteit die zich uit in originele designs, maar ook in het bedenken van oplossingen om tot een zo passend mogelijk ontwerp te komen. Creatievelingen zijn net als papegaaien kleurrijk. Papegaaien zijn daarnaast slim en grappig, en leven in groepen. Ook Creative Parrots werkt graag in teamverband, om vanuit co-creatie tot het beste resultaat te komen. In dit proces spreidt Ruud spreekwoordelijk zijn vleugels.7 views

Comments


bottom of page