top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

TestFit: wat is het en wanneer zet je het in?

Ben je facilitair manager en gaat het bedrijf verhuizen? Loopt het huurcontract van je bedrijfspand af en ben je je aan het oriënteren op de markt? Is je bedrijf sterk gegroeid en ben je genoodzaakt om te verbouwen? Of heb je als bedrijfsmakelaar meerdere panden op het oog voor je klant, maar weet je niet of het bedrijf erin past? Allemaal situaties waarin het maken van een zogenoemde TestFit uitkomst biedt.Wat is een TestFit?

Maar wat is een TestFit precies? Een TestFit is een indelingsplan in de vorm van een zwart-witte of ingekleurde plattegrond van een mogelijk nieuw pand voor jouw bedrijf. Met een beknopt functioneel programma van eisen (PvE) kunnen we al snel alle benodigde werkplekken, vergaderruimtes, concentratieruimtes, restaurants en andere ruimtes intekenen. Voor al deze ruimtes is een standaard aantal vierkante meters te bedenken dat als basis dient voor de TestFit.Elk pand is anders. En dus moeten we goed kijken hoe we bij de kantoorinrichting de vierkante meters efficiënt indelen. Neem bijvoorbeeld Valley, een woon- en kantoortoren aan de Zuidas in Amsterdam. Dit is een prachtig pand, maar er zijn nauwelijks rechte wanden. Tower Ten daarentegen, onderdeel van het World Trade Center, is ontworpen met veel meer rechte hoeken. Wat het beste past bij jouw bedrijf, hangt af van hoe je de huisvesting wilt inrichten.


Bij een TestFit zijn er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden:

  • Een beknopt functioneel PvE, dat als basis dient voor de TestFit.

  • Relevante ARBO-normen, zoals de afstand tussen de bureaus en het aantal bureaus op een specifieke oppervlakte.

  • Het bouwbesluit, zoals bouwcompartimenten en de lengte van de vluchtroutes.

  • Indien beschikbaar een digitale tekening van de panden, om mee te kunnen werken.Voordelen van een TestFit voor de kantoorinrichting

Het laten maken van een TestFit voor een verhuizing of verbouwing heeft verschillende voordelen:

  • Een TestFit maakt direct visueel inzichtelijk of jouw bedrijf in het pand past.

  • Er is geen sprake van hoge ontwerpkosten nog vóór volledig duidelijk is welk pand het beste bij de organisatie past.

  • Afhankelijk van het aantal vierkante meters en de aanwezigheid van een digitale tekening kan een zwart-wit TestFit al in een dag klaar zijn.


Kortom: een TestFit is een zeer goede voorbereiding voor het kiezen van een nieuwe huisvesting!

Wil je meer weten over het laten maken van een TestFit? Neem dan contact met ons op.


Comments


bottom of page