top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Casus OGD Delft

Creative Parrots heeft als interieurarchitect drie kantoorpanden mogen inrichten voor OGD ict-diensten, in Amsterdam, Utrecht en Delft. In deze blog bespreken we het ontwerpproces van het hoofdkantoor in Delft.Upgrade van het pand

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in het gebruik van het kantoor. Zo ook bij OGD ict-diensten. Het kantoor moet flexibeler zijn dan ooit en de oude inrichting van OGD voldeed niet aan deze behoefte. Daarnaast waren een aantal functies, die je als gebruiker graag bij elkaar wilt hebben, verspreid over het hele pand.

Zo waren er vergaderruimtes op allerlei verschillende plekken, terwijl men bij OGD veel opleidingen verzorgt die je juist graag bij elkaar wilt hebben. En het restaurant was zo gelokaliseerd, dat het team deze alleen tussen 12.00 en 14.00 uur gebruikte. Deze factoren, samen met een nieuwe gebruikerswens die na COVID-19 was ontstaan, maakten dat het tijd was voor een upgrade van het pand.


Klaar voor de toekomst

Wat hebben we aan dit OGD-kantoor veranderd? Allereerst positioneerden we een klein vergadercentrum op de begane grond, dat kan worden gebruikt voor opleidingen en meetings en ook dient als mediaruimte. Daaraan grenzend hebben we midden in het gebouw een grote bijeenkomstruimte met een bar gecreëerd.


Hier kan men terecht voor de lunch, om koffie te halen en collega’s te ontmoeten. Ook biedt het af en toe plek voor een evenement. Inmiddels hebben we gezien dat het ontwerp ook echt werkt zoals we het bedachten. De OGD'ers houden regelmatig - héél belangrijk - een informeel gesprekje bij de bar.


Om de ruimte nog meer kracht te geven, plaatsten we een interne trap, zodat iedereen zich nog makkelijker tussen de verschillende verdiepingen kan bewegen. Met de bar met lekkere koffie als centraal punt. OGD Delft is helemaal klaar voor de toekomst. Met een fantastische centrale plek, waar het hele team zich thuis voelt.


Wil je meer weten over dit project of heb je een eigen interieurproject waar je hulp bij kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op!Commentaires


bottom of page