top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Casus OGD ict-diensten Amsterdam

Aan de Westerdoksdijk in Amsterdam ligt het nieuwe pand van OGD ict-diensten. Op een steenworp afstand van het centraal station en aan het water, waar inmiddels ook een boot ligt van OGD. Het pand is een van de drie ontwerpen die we voor het bedrijf gemaakt hebben en het eerste dat nu ook opgeleverd is.Ontwerp door interieurarchitect

Het nieuwe pand van OGD ict-diensten bestaat uit twee verdiepingen, waarbij op de begane grond zo’n veertig werkplekken zijn gesitueerd. In het souterrain bevindt zich de lunchruimte annex bar en gameroom.


Het pand was oorspronkelijk een advocatenkantoor en beschikt daardoor over veel verschillende ruimtes. OGD werkt vaak in teams, dus kwamen de vele ruimtes goed van pas. Deze kunnen nu allemaal geboekt worden. Door middel van sparingen (muuropeningen zonder raam of deur) hebben we een aantal van de ruimtes aan elkaar gekoppeld.


Direct na de ingang liggen drie managementkamers. Deze kunnen geboekt worden door de directie en het management en dienen voor vergaderingen of online meetings. De vier meter hoge glazen deuren die je door moet als je deze ruimtes betreedt, zijn erg indrukwekkend.Kantoorinrichting middengebied

Het middengebied van het pand koppelt alle ruimtes aan elkaar. Hier bevinden zich ook de toegangen tot de pantry, het souterrain en een aantal vergaderzalen. Op deze plek kun je ook flexwerken aan een bureau of hoge werktafel. Daarnaast bestaat de optie tot informeel overleg, maar het souterrain is hier meer geschikt voor.


Souterrain

OGD vindt het belangrijk dat het team zich thuis voelt op kantoor en dat er op een informele manier met elkaar omgegaan wordt. In elke vestiging vind je dan ook een ontmoetingsruimte met lunchgelegenheid, bar en informele zitjes. In het pand aan de Westerdokdijk is dit in het souterrain. Er zijn bordspellen en een spelcomputer voor ontspanning. Het doel is om deze ruimtes juist niet op een kantoor te laten lijken. Zo kan het personeel op kantoor toch even uit de kantooromgeving ontsnappen.


Wil je meer weten over dit ontwerp of ben je zelf op zoek naar oplossingen voor je interieur? Neem dan vrijblijvend contact op.


Comentários


bottom of page