top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Conclusion Amsterdam

Onze opdrachtgever Conclusion is een groot ecosysteem van ruim 25 bedrijven, gericht op digitale transformatie. Deze werkmaatschappijen werken onder andere voor KLM, de Nederlandse Spoorwegen en Royal Flora Holland.


Conclusion heeft drie van zijn bedrijven ondergebracht in het kantoorpand Zuidpark Amsterdam: Furore Conclusion, Conclusion Mission Critical en Conclusion Enablement. Het pand heeft een industrieel uiterlijk en de bedrijven van Conclusion bevinden zich op de tweede verdieping.


Furore kwam hier als laatste bij, waardoor de ruimte opnieuw ingedeeld moest worden. Wij onderzochten hoe de drie bedrijven de ruimte het beste konden delen.


De wensen

Het bedrijf had verschillende wensen. Zo was er behoefte aan een leuke en gezellige borrelplek met een piano, meerdere teamkamers, vaste werkplekken en verschillende concentratieruimtes. Het restaurant dat al in het pand aanwezig was, bleef onveranderd.Belangrijk was dat het geen saaie kantooromgeving zou worden, maar dat de ruimtes warm en sfeervol zouden zijn. We wilden hiervoor creatief omgaan met kleur. Elk bedrijf kreeg een eigen plek en daarnaast ontwikkelden we verschillende gezamenlijke ruimtes, zoals vergader- en concentratieruimtes.


Alle bedrijven kregen een duidelijke link naar Conclusion, maar ook een eigen identiteit. We behielden het industriële uiterlijk van het pand, maar zorgden wel voor een verbetering van de akoestiek.


Het resultaat

Het kantoorgebouw heeft een redelijk diepe vloer, waardoor we alle drie de bedrijven aan de gevel konden situeren. In het midden van de kantoorvloer ontstond hierdoor ruimte voor een leuke en gezellige borrel-/pantryplek, maar ook voor vergader-, concentratie- en belruimtes.


De drie bedrijven hebben nu allemaal een eigen plek én een gezamenlijke plek waar men elkaar tegenkomt en even kan werken of overleggen. Inmiddels is het kantoor volop in gebruik en hebben we de eerste enthousiaste feedback ontvangen.
Comments


bottom of page