top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Team-up met de facilitair manager

Wanneer wij aan de slag gaan met het interieuradvies voor een kantoor, doen we dat altijd samen met de medewerkers. Werken in een team, dat is waar wij voor staan. Een nieuw kantoor maak je tenslotte niet alleen.


Elk bedrijf is anders en dat geldt ook voor de samenstelling van het huisvestingsteam. Soms zitten we met de directie aan tafel en soms met een groep uit de organisatie, waarbij we aan de directie rapporteren.


De facilitair manager als spil van het bedrijf

We worden in eerste instantie vaak benaderd door de facilitair manager van een bedrijf. Deze kent de organisatie tenslotte vanbinnen en vanbuiten.


Een facilitair manager, in sommige organisaties facility manager genoemd, regelt alle huishoudelijke zaken. De afdeling facility management is verantwoordelijk voor de praktische ondersteuning van de andere afdelingen. De facilitair manager heeft als hoofd van de afdeling tot doel om de werkzaamheden van de rest van het team zo goed mogelijk te faciliteren. Het verzorgen van het kantoorpand behoort hier ook toe.


Nieuwe huisvesting of verbouwing van je kantoor

Het regelen van nieuwe huisvesting behoort in de basis niet tot de taken van de manager.

Wanneer je als facilitair manager de opdracht hebt gekregen om een verbouwing of nieuwe huisvesting te organiseren, moet je dit dan ook vaak nog naast je andere werkzaamheden doen.


Wij denken graag met je mee, onder meer door als interieurarchitectenbureau bij het team aan te sluiten. Zo kunnen we deze uitdaging in goede banen te leiden. Jouw kennis van de organisatie en het pand, gecombineerd met onze kennis van huisvesting en ontwerp, vormt een solide basis voor een passend kantoorontwerp.Een nieuw interieur: hulp, advies en onderzoek

Wij optimaliseren het proces op verschillende manieren. Zo geven we advies over de beste inrichting bij hybride werken, maar ook als juist iedereen weer terug op kantoor komt.


We helpen bij het creëren van persona’s, die een helder beeld geven van de samenstelling van het team. Ook stellen we een programma van eisen op, waaruit duidelijk naar voren komt aan welke voorwaarden het nieuwe interieur moet voldoen.


En wil je onderzoeken of het bedrijf wel past in het nieuwe kantoorontwerp, of in een of meerdere nieuwe panden die het bedrijf op het oog heeft? Dan maken we TestFits voor je, een indelingsplan in de vorm van een zwart-witte of ingekleurde plattegrond.


Op basis van al deze input komen we ook voor jouw bedrijf tot een mooi en optimaal ontwerp.


Ben je als facilitair manager verantwoordelijk voor een nieuw kantoorinterieur? En zoek je hiervoor een partner die dit samen met jou gaat aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Comments


bottom of page