top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Casus KE Fibertec: de meerwaarde van het direct inschakelen van een interieurarchitect

Updated: Dec 27, 2021

Een project dat we onlangs hebben gerealiseerd is dat van KE Fibertec. KE Fibertec richt zich op het ontwikkelen van een goed binnenklimaat. Dit doen ze door het produceren en verkopen van luchtverdeelsystemen op basis van textieltechnologie. Hiermee dragen ze zorg voor een tochtvrije en gelijkmatige verdeling van de geklimatiseerde lucht, via op maat gemaakte textiele luchtkanalen.Toen het bedrijf toe was aan een nieuw onderkomen, is er gekozen voor nieuwbouw. KE Fibertec benaderde ons om mee te denken over het interieurontwerp. De grond was op dat moment nog niet gekocht, maar er waren al wel voorbereidingen getroffen met de architect, aannemer, installateur en projectinrichter. De architect had ook al een ontwerp gemaakt voor het interieur, waaraan wij meerdere aanpassingen hebben gedaan.

Aanpassingen in het kantoorinrichting-ontwerp


Het kantoorinrichting-ontwerp zoals dat er op dat moment lag, hebben wij bekeken. Hier bleken wij een aantal verbeteringen in aan te kunnen brengen. Aangezien het pand nog niet was gebouwd, hebben we ook meerdere aanpassingen kunnen doen aan het ontwerp van de middenkern van het gebouw. Specifiek in de positie van de toiletgroepen en het mindervalidentoilet, een geïntegreerde garderobe en interne trap.


Omdat wij door de opdrachtgever pas later in het ontwerptraject zijn aangesloten, diende het al gerealiseerde ontwerp van de architect als basis. Hierin hebben we aanpassingen kunnen doen die het ontwerp verbeterd hebben. Uit deze casus blijkt dat het vanaf het begin inschakelen van de interieurarchitect veel meerwaarde heeft. Onze input was in dat geval direct meegenomen in het ontwerp, wat aanpassingen later in het proces overbodig had gemaakt.Details van het ontwerp voor KE Fibertec


In het interieurontwerp voor KE Fibertec is op de begane grond een restaurant gerealiseerd voor het kantoorpersoneel en de medewerkers uit de productie- en opslaghal. We hebben hier een hoge ongelijke trapeziumtafel gerealiseerd, plus een aantal verschillende lage zitjes. Tijdens de lunch zit iedereen aan de grote tafel.


Daarnaast is op de verdieping een trap middenin het pand gecreëerd. Dit geeft een stijlvolle en transparante verbinding tussen de twee verdiepingen. Je kunt ook om de trap heen lopen, waardoor de vloer een mooie transparante beleving geeft. Hierdoor zijn er ook fraaie zichtlijnen, die alle werkgebieden met elkaar verbinden. Deze werkgebieden zijn verdeeld in drie zones, waarvan twee bureauzones en één kantoorzone.


Het nieuwe pand van KE Fibertec is inmiddels officieel in gebruik genomen. In de praktijk blijken de ruimtes zoals we die tijdens de ontwerpfase bedachten, ook precies te werken zoals gepland. Het is erg leuk om van klanten te horen dat wat we op papier bedenken ook daadwerkelijk op die manier gebruikt wordt!コメント


bottom of page