top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Het ontwerpteam voor jouw kantoorinrichting

Overgaan naar een nieuw kantoor en bijbehorende kantoorinrichting is een tijdrovend proces. Het begint al met de zoektocht naar een nieuw kantoor. Hoe maak je een keuze uit het grote aanbod? Meestal doe je dit niet alleen en zal een makelaar je bij dit proces helpen. Dat kost wel de nodige tijd, en dan ben je er nog niet. Vervolgens ga je namelijk het ontwerpproces in.


Dit ontwerptraject brengt je dichter bij het eindresultaat, maar het is ook een complex proces, met veel betrokken organisaties en adviseurs. Er moeten allerlei keuzes gemaakt worden en beslissingen genomen, wat veel tijd vraagt van je organisatie. Gelukkig is ook hier ondersteuning. De interieurarchitect ontzorgt je in dit hele traject. Oriënteer je op onze site alvast op het ontwerpproces, zodat je weet wat je kunt verwachten.Kernteam en interieurarchitect

Een ontwerpteam bestaat uit allerlei partijen. Daarnaast is er één kernteam, dat betrokken wordt bij alle stappen. Dit kernteam wordt gevormd binnen de organisatie. Het mag zelf beslissingen nemen of de keuzes in grote lijnen voorleggen aan de beslissingsbevoegde directie.


Het kernteam wordt aangevuld met de interieurarchitect, die het ontwerptraject goed kent en het team door het proces leidt. Dit ontwerpteam, designteam, huisvestingteam, deze reboardinggroep of welke andere passende naam je eraan geeft, zal bij alle onderdelen betrokken zijn, om te zorgen voor een mooi en functioneel ontwerp.


Adviseurs vanuit de organisatie

Er zijn veel adviseurs nodig, om tijdens het ontwerptraject advies te geven over alle verschillende onderdelen. Gaat het om een grotere organisatie? Dan heb je allereerst intern advies nodig. Denk aan advies op het gebied van IT of advies vanuit de cateraar over ontbijt of lunch. Ook de marketingafdeling schuift meestal graag aan, om de communicatie richting het team in goede banen te leiden. Al deze partijen zullen wanneer nodig aansluiten bij het ontwerpteam.


Externe adviseurs: aannemers, projectinrichters en leveranciers

Daarnaast is er extern advies nodig. De wereld wordt steeds slimmer, zo ook de techniek die gebruikt wordt in producten. Belevingen als de akoestiek, het licht en klimaat zijn steeds beter vooraf meetbaar, maar het is onmogelijk om als persoon overal specialistische kennis over te hebben. De interieurmarkt is hierop geen uitzondering.


Voor de verschillende onderdelen is dus ook input van meerdere specialisten nodig. Denk aan een akoestisch adviseur, lichtadviseur of installatieadviseur. En uiteraard hoort de aannemer of projectinrichter eveneens bij dit proces. Ook deze partijen sluiten aan bij het ontwerpteam op het moment dat het nodig is.


Het ontwerpteam bestaat dus uit een heleboel partijen, die over elk onderwerp advies kunnen geven. Zij zullen helpen bij het uitwerken van het interieurproject. De interieurarchitect heeft de ervaring en kennis om al deze partijen op een goede en efficiënte manier te laten samenwerken.

Wil je meer informatie over het ontwerptraject of wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op.


Comentários


bottom of page