top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Thuiswerken op kantoor

Thuiswerken op kantoor: het klinkt gek, maar het is wel een trend die we zien ontstaan. De meeste teams hebben twee jaar thuisgezeten en worden binnenkort weer op kantoor verwacht. Bij inleidende gesprekken die wij voeren, wordt vaak gezegd dat medewerkers weer naar kantoor ‘moeten willen’. Ze moeten zich welkom, comfortabel en veilig voelen binnen de kantooromgeving. Dit is een leuke uitdaging voor een interieurarchitect.


Weloverwogen ontwerp

Het kantoor hoeft er niet meer zo uit te zien als twee jaar geleden. Medewerkers zullen er tenslotte minder vaak aanwezig zijn. En de werkzaamheden die er uitgevoerd worden, zijn veel meer dan voorheen gericht op samenwerken, het delen van kennis en elkaar ontmoeten.


Het ligt dan ook voor de hand dat hier een ander soort omgeving voor gecreëerd moet worden. Een omgeving met een soort ‘thuisgevoel’. Helemaal je eigen huis zal het nooit worden, je zult waarschijnlijk niet in je ochtendjas door het kantoor lopen. Maar we kunnen het wel zo goed mogelijk benaderen. Door het maken van een weloverwogen interieurontwerp kom je een heel eind.Creëer een thuisgevoel

We geven graag enkele tips die bijdragen aan het thuisgevoel op kantoor:

  • Zorg dat er veel natuurlijk licht is in het kantoor.

  • Gebruik leuke en verschillende soorten planten. Dit creëert rust.

  • Gebruik ook warme kleuren en stoffen. Een gordijn kan bijvoorbeeld prima in een kantoor, dit geeft meteen een huiselijke sfeer.

  • Gebruik verschillende meubels. Medewerkers kunnen dan kiezen waar zij zich het meest comfortabel voelen.


Maar let op: het blijft een kantoor. Dus zorg ook altijd voor goede wifi en voldoende elektrapunten om een laptop op aan te kunnen sluiten.


Is jouw bedrijf nog ingericht voor het ‘oude werken’? En wil je kijken hoe dit aangepast kan worden, zodat ook jouw team weer graag naar kantoor komt? Neem dan contact met ons op!


Kommentit


bottom of page