top of page
Search
  • Writer's pictureRuud van de Wier

Vormgeving en functionaliteit van je kantoor zijn allebei even belangrijk

Van een interieurarchitect wordt vaak gedacht dat hij of zij alleen mooie ruimtes ontwerpt. Ruimtes waarin een goede balans van kleur en licht centraal staat, aangekleed met mooie materialen en stijlvolle meubels die perfect in de ruimte passen.


Maar waar men vaak niet bij stilstaat, is dat die ruimte ook functioneel moet zijn. Wat is het doel van de ruimte? En hoe kan de inrichting ervan de werkprocessen op kantoor het beste faciliteren?


Ook functionaliteit in het ontwerp

Tijdens het ontwerpproces nemen we deze zaken grondig door en maken we hier doordachte plannen voor. Vaak gaat het om bestaande werkprocessen, die in de loop van de tijd zijn ontstaan. Maar het komt ook regelmatig voor dat een nieuw werkproces, of een aanpassing van een bestaand proces, gewenst is.


In dat geval bedenken we een theorie over hoe dit werkproces in de ruimte moet gaan werken. En hoe we het interieur kunnen vormgeven, zodat dit het werkproces zo goed mogelijk ondersteunt.


Tot een mooie én praktische inrichting komen

Als interieurarchitecten nemen we zowel het esthetisch als functioneel ontwerp mee in het proces. Zo komen we tot een ruimte die mooi is, goed aanvoelt en ook goed werkt voor wat je er wilt doen.


Zodra een project is afgerond, gaan we weer door naar het volgende. Vaak is er nog wel even contact met het ontwerpteam van de opdrachtgever voor een evaluatie. En soms worden er ook nog foto’s gemaakt van het project. Maar uiteindelijk gaat ieder weer zijn eigen weg.Interieurarchitect op LinkedIn

We volgen veel van de bedrijven waarvoor we het kantoor hebben ontworpen op LinkedIn . Zo ook Team Rockstars IT. We zien aan hun berichten over evenementen en andere bijeenkomsten dat het interieur precies gebruikt wordt zoals we het bedacht hebben. Het is erg leuk om te zien dat de ruimtes deze evenementen perfect ondersteunen.


Team Rockstars IT schreef bijvoorbeeld bijdragen over hun PA-service, een interview over software testing en de ‘Eid al Fitr’-maandlunch. Allemaal events die plaatsvinden in de door ons ontworpen koppelbare vergaderruimte of het multifunctionele restaurant.


Is jouw bedrijf ook toe aan een nieuwe inrichting? En zoek je een interieurarchitect die dit samen met jou gaat aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Comentarios


bottom of page